Biztonságtechnika-Intelligens ház

Mitől okos, intelligens?

Energiatakarékos, mert odafigyel az elektromos hálózatban üzemelő berendezésekre, világítótestekre, és azok csak akkor működnek, ha tényleg szükség van rájuk. Csökkentheti a körülöttünk lévő elektroszmogot. Szabályozza a fűtési rendszert, a naptár, időjárás, és a szokásaink szerint, automatikusan.  Felügyeli az összes hűtő/fűtő berendezésünket. Nem fűt, hűt abban a helyiségben, amit éppen szellőztetünk. Üzemelteti a szürkevíz, vagy csapadékvíz rendszerünket. Felügyeli a solar rendszerünket.

Biztonságos, mert óvja családunk biztonságát, értékeinket. Az épületbe telepített sok-sok szenzor jeleit figyelve szellőztet, ha megnövekedik CO2, szint. Riaszt, ha füstöt, CO-t, gázt, vagy csőtörést érzékel, vagy ha „nemkívánt” vendég érkezik a lakásunkba, és igény szerint azonnal intézkedik, hangjelzést ad, sms-t, emailt küld, elzárja  a gáz, vagy víz főelzárót, és/vagy értesít minket, vagy egy felügyeleti szolgálatot. Ha feltámad a szél, behúzza a napellenzőt, leereszti a redőnyöket. Ha a nagymama rosszul lesz értesíti az orvost.

Kényelmes, mert hazaérkezve a napszaktól, évszaktól függő világítás, zene, hőmérséklet fogad. Ha igényünk van rá, a lakás minden eszközét, felügyelhetjük, akár távolból is, egy mobil, vagy egy számítógép segítségével. Távolból bekapcsolhatjuk a szauna fűtését, vagy beengedhetjük a kertészt. Értesülhetünk róla, ha hazaérkezik a gyerek, vagy a postás nem talált otthon minket. Rugalmasan alkalmazkodik a megváltozott szokásainkhoz, igényeinkhez.