Családi házak vizsgálata – Energiahatékonysági konzultáció és számítás

Helyszíni tanácsadást, Energiahatékonysági konzultációt biztosítunk Ügyfeleink részére, mely során szóbeli javaslatokkal támogatjuk az épület optimális energetikai korszerűsítését.

Az Energiahatékonysági számítás segítségével modellezhető az épület tervezett állapotának energiafogyasztása. Épületfelújítás esetén az optimálisan szigetelhető szerkezetek kiválasztására, új építés esetén a hőszigetelés optimalizálásán túl a tartószerkezetek kiválasztására is javaslatot teszünk. A tervezett energiahatékony épület hőszigetelésére több variációt készítünk, így számszerűsített adatok alapján meghatározható, hogy:

  • mely határoló szerkezeteket lehet a leghatékonyabban hőszigetelni;
  • mi a hőszigetelés optimális vastagsága;
  • az egyes szerkezetek hőszigetelésének megtérülési ideje, így láthatóvá válik, hogy melyik határoló szerkezetek szigetelésével térül meg leghamarabb a befektetett összeg.

Az energiahatékonysági számítás során megvizsgáljuk a reálisan alkalmazható épületgépészeti megoldásokat, ideértve a megújuló energiák használatának lehetőségét is.

Az energiahatékonysági számítás három részből tevődik össze:

  • helyszíni szemle, konzultáció, tervek átvétele;
  • tervek feldolgozása, a határoló szerkezetek mennyiségi és minőségi meghatározása;
  • mintegy 12-15 lehetséges energiahatékonysági intézkedéscsomag kidolgozása, ezen beruházások hőtechnikai és gazdaságossági összehasonlítása.

Értékesítésösztönző csomag termékünket az ingatlanát értékesíteni szándékozó ügyfeleink részére ajánljuk. A szolgáltatás igénybevételével Ügyfelünk – az értékesítéshez szükséges energetikai tanúsítvány kézhezvétele mellett – hozzájut azon információkhoz, melyek segítségével egyértelműen tudja tájékoztatni vevőit az egyes energetikai beruházásokkal elérhető energetikai besorolásban történő javulásról.